Eigentijds vakmanschap

Al onze producten worden gekneed, bereid en gebakken in onze eigen bakkerij.

Bakkerij Van Elsen combineert een oude traditie met eigentijds vakmanschap. Terug naar de basis door gebruik te maken van (h)eerlijke, natuurlijke ingrediënten die ervoor zorgen dat het ambachtelijk bereidde deeg, rustig de tijd krijgt om te rijzen. Hoe langer het deeg rijpt, hoe beter de smaak!

4 maal per jaar wordt onze bakkerij gecontroleerd op hygiëne en op de manier van werken. We worden hiervoor steeds beloond met een hygiënelabel waarop we uiteraard zeer trots zijn.

Al onze producten worden verrijkt met desem. Hiervoor hebben we een machine aangeschaft, die de kwaliteit van het desem constant onder controle houdt.

 

Wat is desem?

Een papje van verzuurd volkoren roggemeel, waarin vooral de pel van de graankorrel belangrijk is voor de gisting. Het kweekproces duurt 8 dagen. Daarna wordt het verkregen desem steeds verdubbeld met bloem.

Dit proces voltrekt zich in de desemmachine. Hier worden op natuurlijke basis melkzuren aangemaakt. Deze zorgen ervoor dat mineralen en vitamines beter in ons bloed worden opgenomen.


Wist je dat...

... wij onze broden, pistolets en stokbroden op verschillende tijdstippen afbakken zodat de klant in de namiddag ook nog verse producten kan afhalen?

... u bij het afhalen van een bestelling die online werd betaald, niet in de rij hoeft te gaan staan? U mag dadelijk naar voor komen om de bestelling af te halen.

Opening hours

Monday 05:30 - 18:30
Tuesday 05:30 - 18:30
Wednesday closed
Thursday 05:30 - 18:30
Friday 05:30 - 18:30
Saturday 05:30 - 18:30
Sunday 05:30 - 18:30